Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
05.03.2008 14:34 - Пред паметника на Сандански президентите на България и Македония Георги Първанов и Бранко Цървенковски ще поднесат цветя.
Автор: freemacedonia Категория: Новини   
Прочетен: 1097 Коментари: 0 Гласове:
0



Мелник. Пред паметника на Яне Сандански в Мелник са се събрали около 200 души – привърженици на партия ВМРО, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Пред паметника на Сандански президентите на България и Македония Георги Първанов и Бранко Цървенковски ще поднесат цветя.
Протестиращите носят плакати с надпис: “Долу ръцете от българската история”, “Без права за българите в Македония няма НАТО”, “Не на терора на българите в Македония ” и други. Сред събралото се множество се развяват българското национален флаг и знамето на ВМРО.
Няма безредици, има засилено полицейско присъствие, сред тях има и служители на НСО.Сандански. Не виждам връзката между НАТО и Тодор Александров, но има голяма връзка между влизането в НАТО и ЕС и създаването на една правова държава. Става дума дали някой трябва да нарушава законите и процедурите, които произлизат от законите. Това каза президентът на Македония Бранко Цървенковски пред журналисти в отговор на въпрос дали пътят на Македония за НАТО и ЕС минава през бутането на паметници, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
Европейският съд няма решение, с което да задължи България да направи регистрация на ОМО „Илинден”. Имаше препоръки, които Софийски градски съд разгледа много внимателно. ОМО „Илинден” трябва да представи съответната актуална документация, и доколкото съм информиран, организацията е предоставила стари документи. Това каза президентът Георги Първанов в отговор на македонска медия защо България не се съобразява с решението на Европейския съд за регистрация на ОМО „Илинден”.
„Мисля, че си струва нашите македонски приятели да прочетат историята за живота на личността Тодор Александров, казвам го като историк. Това е човекът, който два пъти е възстановил разбитата ВМРО. Аз бих казал, че Яне Сандански и Тодор Александров са двете страни на един медал и много бих искал да гледаме на историята като на обща”, допълни още президентът Георги Първанов. Според него и Скопие, и София трябва да си направят необходимите изводи от този случай с поругаването на паметника.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: freemacedonia
Категория: Новини
Прочетен: 1946001
Постинги: 123
Коментари: 569
Гласове: 455
Архив