Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2015 19:46 - БОЙКО БОРИСОВ ОТНОВО ХВАНАТ В ДОЛНА ЛЪЖА!!! ТОЗИ ПЪТ МУ ГО КАЗА БИВШИЯТ СЪДЕБЕН МИНИСТЪР И ПРОКУРОР НА РУМЪНИЯ!
Автор: chavdar01 Категория: Политика   
Прочетен: 1250 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 24.05.2015 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сашо Диков забърка в скандал Моника Маковей и Борисов. Който твърди, че в Румъния няма борба с корупцията, е лъжец, заяви в отговор на насочващ въпрос бившият румънски съдебен министър и прокурор.

Букурещ, Румъния image   "Който твърди, че в Румъния няма борба с корупцията, е лъжец".
Няма значение, че това е министър-председателят на България. Това е знак, че няма намерение да води борба с истинската корупция в България!
Това заяви бившият румънски министър на правосъдието, а сега евродепутат Моника Маковей пред Сашо Диков по Нова тв.
Моника Маковей е бивш румънски министър на правосъдието и може би най-известният съдебен реформатор в бившия съветски блок. Бившият прокурор, адвокат и правозащитник на практика реорганизира съдебната система в Румъния, за да я подготви за влизане в ЕС. Тя въведе всички електронни форми на прозрачност и разформирова тайната служба на министерството, която съществуваше още от времето на "Секуритате" и комунистическия режим. Сега е депутат в Европарламента.

На въпрос на Сашо Диков какво мисли за твърдението на известен български политик, че в Румъния не е имало съдебна реформа и борба с корупцията, а политически гонения тя отговори:

"Разследват се политици от всички политически партии, и в повечето случаи доказателствата излизат в публичното пространство, особено когато делото стигне до съда за задържане, обиски или нещо подобно. Така всички виждат, че има доказателства."

На въпрос какво би казала на въпросния политик, ако се срещне с него, Маковей отговори така: "Ще му кажа, че това, което е казал, е лъжа и че най-ефективно би било да се хване на работа, така, както направихме ние в Румъния."

Тогава Диков разкри, че става въпрос за министър-председателя Борисов.

"Да ви кажа, за мен е без значение кой е той. Да, това е лош знак, това означава, че няма намерение да води истинска борба с корупция в България. Но той трябва да разбере, че идва един момент, в който така повече не може", посочи Маковей.

Бившата министърка заяви още, че би станала правосъден министър на България. "Да, но никой не ме иска. Не искат да бъдат разследвани. Борбата с политическата корупция е като парадокс - те трябва да се съгласят да се борят срещу себе си, защото те ще са жертвите."

"През 2006 г. само Меглена Кунева ме потърси. Никой друг не ме е търсил от България, това показва, че никой не иска да бъдат разследвани. Не ме искат", допълни евродепутатът.

Според Моника Маковей началото на истинската борба с корупцията е да се намери правилният прокурор. "Непоколебим и несломим човек. И да не се плаши от заплахи. Аз игнорирах всяка заплаха и всичко, което може да предизвика страх. Виждах само целта си, бях като кон с капаци", каза тя. /БЛИЦ/

ПЪЛНОТО ИНТЕРВЮ НА САШО ДИКОВ!
http://play.novatv.bg/programi/dikoff/617693?autostart=true



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3991387
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930