Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.03.2008 19:20 - Кой се страхува от българщината в Македония?
Автор: freemacedonia Категория: Новини   
Прочетен: 1603 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.03.2008 19:22


image

imageСофия, 4 март 2007

                                                                                                                              Кой се страхува от българщината в Македония?

Ангел Джамбзки, член на ръководството на ВМРО

На 02.03.2004 в град Велес, Македония, ВМРО и родолюбиви българи от Македония поставиха паметник на Тодор Александров.
Тодор Александров, наречен от енциклопедия „Британика”, некоронования крал на македонските българи е легендарен водач на ВМРО и двигател на борбата за българско национално обединение. Неговата личност и дело са трън в очите на сръбската колониална администрация в Македония и нейните хранени хора, поставени на всички нива в политическата, обществената и медийната структура на държавата край Вардар. По тази причина, цялата държавна машина – полиция, служби за сигурност, кметска администрация и обслужващата ги журналистика направиха всичко по силите си да ни спрат и изляха водопади от противобългарска пропаганда – обидна, расистка, неевропейска. Не успяха. Българщината в Македония е жива. Българщината в Македония е жилава. Паметници се издигат и рушат и пак издигат. Докато е жива паметта. Чупенето на паметници и ярък израз на безсилие и злоба. И на страх.
ВМРО и българските родолюбци в Македония ще продължат да поставят знаците на българската памет в Македония – и на Мара Бунева, и на Тодор Александров, и на Иван Михайлов, и на всички останали четници, поборници, войводи, оставили костите си навсякъде из Македония за българското име, за българската свобода, за българското обединение. Докогато е нужно. Докато няма кой да ги разрушава. ВМРО води и ще води тази борба. Но липсата на категорична и последователна позиция по въпроса от страна на българската държава е огромна слабост в отстояването на българската кауза в Македония.
Българската държава е длъжна най-сетне да се събуди и да вземе твърда, категорична и ясна позиция. Съседната държава Македония краде безобразно, нагло и безсрамно българската история. Съседната държава Македония нарушава правата на българите на територията си на самоопределение и политическо сдружаване. Съседната държава Македония подстрекава гнусна, клеветническа, обидна и расистка кампания в медиите си, насочена срещу България.
Предстои заседание на НАТО в Букурещ. Нереформираните сръбско-носталгически комунисти и убедени българомразци, управляващи Скопие се надяват там да получат покана за членство. Българската държава е длъжна най-сетне да каже на съседна Македония и на съюзниците ни в НАТО и ЕС – Няма НАТО и ЕС без права за българите в Македония. Няма НАТО и ЕС без промяна на учебниците по история. Няма НАТО и ЕС без спиране на говоренето на омразата срещу България. Просто и ясно. Най-накрая.

Снимки от откриването на паметника >





Тагове:   македония,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: freemacedonia
Категория: Новини
Прочетен: 1946364
Постинги: 123
Коментари: 569
Гласове: 455
Архив